10/11/22

Ανακοίνωση ΑΑΚ για εκλογές παρωδία

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Σύλλογος εκπ/κών Π.Ε. «Κ. Βάρναλης»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Με ΑΠΟΧΗ 86,6% απάντησαν οι εκπαιδευτικοί της Δυτικής Αττικής στις ηλεκτρονικές εκλογές της ντροπής του υπουργείου και των ψευτοαιρετών!

Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας!

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη διάλυση των συλλογικών μας διαδικασιών!

Με σαρωτικά ποσοστά αποχής απάντησε και πάλι η μαχόμενη βάση των εκπαιδευτικών στις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές γυρνώντας την πλάτη:

 

·        Στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου

·        Στον εργοδοτικό συνδικαλισμό που συμμετείχε και στήριξε την πολιτική διάλυσης των συλλογικών διαδικασιών και των σωματείων

·        Στην προσπάθεια χτυπήματος του ζωντανού μαχητικού εκπαιδευτικού κινήματος και των συλλογικών του διαδικασιών μέσω της επιβολής του ν. Χατζηδάκη

 

Χαιρετίζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και συναδελφισσών που συντάχθηκε με το κάλεσμα του Συλλόγου μας και συνολικά των 49 Συλλόγων Π.Ε. και των 37 ΕΛΜΕ που έδωσαν τη μάχη ενάντια στις ψευτοεκλογές της χειραγώγησης και διάλυσης των σωματείων μας.

 

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών παρωδία αποτυπώνονται ως εξής:

Από τους 1690 εγγεγραμμένους ψήφισαν:

226 για το ΠΥΣΠΕ

227 για το ΑΠΥΣΠΕ

222 για το ΚΥΠΣΕ

 

Οι ηλεκτρονικές «εκλογές» απονομιμοποιήθηκαν από τη βάση του κλάδου. Καλούμε όσους εκλέχθηκαν από αυτή την απαράδεκτη διαδικασία να παραιτηθούν.

 

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του άρθρου 22 του νόμου 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. (Φ. 350/52/139940) όπου ορίζεται ότι η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια γίνεται με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

 

Η μαζική αποχή από το ηλεκτρονικό τσίρκο της Κεραμέως και της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί τη βροντερή απάντηση απέναντι στην πολιτική που στοχοποιεί τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Απορρίπτει τη γραμμή της υποταγής και της συνθηκολόγησης που υπηρετούν ανοιχτά οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Αποτελεί βήμα υπεράσπισης της συνδικαλιστικής δράσης, των ζωντανών συλλογικών διαδικασιών, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια του κράτους. Ο αγώνας για την υπεράσπιση των σωματείων, των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων πρέπει να ενταθεί και να μαζικοποιηθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.