6/9/22

Καλωσόρισμα σε αναπληρωτές και νεοδιόριστους συναδέλφους

 

   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

                ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ      ΚΙΝΗΣΕΙΣ       ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ   Π.Ε.

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ!

 Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

 χιλιάδες είναι οι εκπαιδευτικοί που κάθε χρόνο αγωνιούν για μια θέση στο δημόσιο σχολείο. Χιλιάδες, επίσης, είναι και τα κενά μετά τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις την τελευταία δωδεκαετία των μνημονιακών μέτρων και των αιματηρών περικοπών. Μάλιστα, οι αναπληρωτές συνάδελφοι ξεπέρασαν συνολικά στην εκπαίδευση τις 45.000 και κατά την περσινή σχολική χρονιά, αναπληρώνοντας για πολλοστή φορά τον ίδιο τους τον εαυτό! Σ’ αυτές τις συνθήκες οι διορισμοί της τελευταίας τριετίας φαντάζουν σταγόνα στον ωκεανό, καθώς τα κενά δεν υπολογίζονται σύμφωνα με τις πραγματικές παιδαγωγικές και μορφωτικές ανάγκες για την ολόπλευρη γνώση για το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, αλλά με βάση τις οδηγίες των ΕΕ και ΟΟΣΑ για ολοένα και πιο συρρικνωμένο δημόσιο σχολείο με λιγότερα παιδιά και ακόμη λιγότερους εκπαιδευτικούς. Άλλωστε, ο κατάλογος της βαρβαρότητας, που με τόσο ζήλο τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποφασίζουν και διατάζουν, είναι ατελείωτος: αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, πολυπληθή τμήματα και κατάργηση των θεωρούμενων ως «ολιγομελών», εξετάσεις PISΑ.

            Η κυβέρνηση των «αρίστων» όχι μόνο διατήρησε το κανιβαλικό προσοντολόγιο Γαβρόγλου ως σύστημα διορισμών αλλά και αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για τη νεκρανάσταση και του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, επιχειρώντας να μετατρέψει πλήρως το πτυχίο μας σε κουρελόχαρτο. Με λίγα και απλά λόγια, όχι μόνο θα πρέπει να συλλέγουμε επί μία εικοσαετία μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, επιμορφωτικά σεμινάρια και πάσης φύσεως διπλώματα, αλλά και να εξευτελιζόμαστε διά βίου με εξετάσεις. Ατελείωτες οι θυσίες για το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τη στιγμή μάλιστα που ο μισθός των νεοδιόριστων είναι κάτω από κάθε όριο επιβίωσης και η διετής παραμονή στον τόπο διορισμού χωρίς δικαίωμα μετάθεσης είναι κατάφωρη αδικία.

        Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι εκ μέρους της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ σας καλωσορίζουμε και σας καλούμε να εγγραφείτε στον ΣΕΠΕ Δυτικής Αττικής "Κώστας Βάρναλης" , καθώς και να πλαισιώσετε τις δράσεις, τις Γενικές Συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις του. Άλλωστε, όλα τα δικαιώματα που έχουμε με πολύχρονους αγώνες κατακτήσει, όσα με νύχια και με δόντια διατηρούμε και διευρύνουμε με τους συλλογικούς μας αγώνες, οφείλονται ακριβώς στη συσπείρωσή μας στα σωματεία, όταν αυτές με ταξικό προσανατολισμό οργανώνουν μαζικούς, ενωτικούς και αποφασιστικούς αγώνες για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και για ένα δημόσιο σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά σε συνθήκες παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας.

·  Να ορθώσουμε ανθρώπινο τείχος αντίστασης και ανατροπής στην κοινωνική βαρβαρότητα κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ.

·  Μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες να δώσουμε τη μάχη για άμεσες αυξήσεις στους μισθούς μας και ενάντια στο σχολείο της αγοράς, της κατηγοριοποίησης, της αξιολόγησης και της υποταγής.

·  Απαιτούμε την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων και τη δυνατότητα μετάθεσής τους μετά τον πρώτο χρόνο υπηρεσίας.

·  Να επιβάλουμε την κατάργηση της ελαστικής εργασίας και της επισφάλειας, για Δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια!

·  Παλεύουμε για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/-τριών με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία! Κατάργηση του προσοντολογίου, καμία σκέψη για διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

·  Δωρεάν στέγη, σίτιση και μετακινήσεις σε όλους τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές/-τριες των νησιωτικών, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να γίνουν νέοι μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη ΟΛΩΝ των πραγματικών κενών!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.